Mellajärvi sijaitsee puolessa välissä Rovaniemeä ja Ylitorniota, joista kumpaisenkin keskustaan on n. 50 km matka. Myös Pello, Tervola, Tornio-Haaparanta sekä Kemi ovat 100 km etäisyyden päässä, joten alueelta voi tehdä käteviä päiväreissuja niin Lapin pääkaupunkiin kuin Tornionjokilaaksoon. 

Melläjärvellä on lainattavissa kolme soutuvenettä, joilla voi soudella järvellä ja lähimetsät tarjoavat marjoja ja sieniä. Kuntoilua voi harrastaa kävelemällä ja lenkkeilemällä rauhaisalla metsätiellä tai tekemällä pyöräretkiä. Muurolantiellä ei ole pyöräteitä, mutta liikennemäärät eivät ole korkeita. Kesällä sauna lämpiää joka päivä ja grillikodalla ja rannan laavussa aika kuluu nuotion ääressä.

Kesäisin Mellajärvellä järjestetään myös mm. petankkikilpailuja ja karaoke-iltoja sekä erilaisia tapahtumia joista ilmoitamme aina tapahtumakalenterissa.

Vierailukohteet Mellajärven lähellä

Kuningaspetäjä

Patikointimatkan päässä sijaitseva Kuningaspetäjä on palanen Suomen historiaan. Kuningaspetäjän juurella ”Mella-Arvi” vannoi auttavansa kaikin tavoin jääkäreitä. Hän kestitsi, saunotti ja paahtoi heille sukset sekä opasti jääkärit turvallisesti seuraavaan kohteeseen. Paikka on liittyy vahvasti Suomen itsenäisyyteen ja 1900-luvun alun jääkäriliikkeeseen.

Pahka-Ateljee

Mallajärven toisella reunalla sijaitsee Pahka-Ateljee, jossa on pysyvä näyttely edesmenneen Urho Kankaan pahkatöistä sekä "Suomen pienin kotimuseo", jossa esillä mm. Urholle rakkaita työkaluja. Pahka-Ateljeeseen pääsee kätevästi kävellen tai pyöräillen. Lue lisää: pahka-ateljee.com.

Lähialueen matkailusivustot

Alle 100 km päästä löytyy useita kaupunkeja sekä kuntakeskuksia joihin voi tehdä kätevästi päiväretkiä.